אבקות חלבון – האם זה הכרחי או שאפשר לפתח שרירים מסיביים גם עם מזון טבעי?

ספורטים ומפתחי גוף רבים שמים לעצמם למטרה להוריד את אחוזי השומן ולהעלות את מסת השריר הרזה.

במקביל, הם רוצים אחרי תקופה מסוימת לקבל מראה חטוב ולפתח שרירים מסיביים. כדי שזה יקרה, בעיקר אצל מפתחי גוף שנמצאים בין 3-5 פעמים בשבוע בחדר הכושר ומרימים משקולות במשקל גבוה, כלומר מבצעים אימונים בעצימות בינונית עד גבוהה, עליהם להגדיל את כמות החלבון היומית שלהם.

הסיבה לכך היא משום שכאשר אנו מעבירים את הגוף שלנו כזה אימון פעם אחר פעם השרירים, התאים והרקמות נמצאים במצב של סטרס והם נהרסים ולכן צריכים לבנות את עצמם מחדש. החלבון הוא זה שעוזר לבניה המחודשת הזו וגם תורם לתהליך ההתאוששות הטבעי של הגוף. באבקות חלבון יש כמות גדול של חלבון במנת הגשה. משהו כמו 25 גרם בממוצע למנת הגשה שזה המון. המתכון להצלחה אומר שעל כל גילוגרם משקל גוף עלינו לצרוך בערך 1.5-2 גרם חלבון. אז נכון, אפשר להשיג את זה די בקלות עם אבקות חלבון. אבל בואו לא נשכח שאותן אבקות פעמים רבות מכילות כל מיני חומרים שלא בטוח שאנחנו רוצים בגוף שלנו כמו רמות סוכר גבוהות, פחמימות וכדומה. לכן, בהחלט ניתן להעניק לגוף את אותה מנת חלבון שלה הוא זקוק עם מזון טבעי.

הנה כמה מהמזונות העשירים ביותר בחלבון שלכל ספורטאי שווה להכניס לתפריט שלו:

  1. סלמון, טונה וסרדינים – דגים מכילים המון חלבון. משהו כמו 19 גרם למנה של 100 גרם.
  2. חזה הודו – הרבה חלבון ומעט שומן
  3. קוואקר שיבולת שועל – פרט לכמות נאה של חלבון יש בה גם ויטמינים, סיבים, מגנזיום ועוד.
  4. קינואה- דגן הנחשב למזון על ומכיל כמות גבוהה של חלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים.