אחת הפציעות הנפוצות הן בקרב צעירים והן בקרב מבוגרים היא נקע בקרסול. מדובר בפציעה הנגרמת כתוצאה מסיבוב פתאומי של כף הרגל והמחקרים מראים כי 25% מהאוכלוסיה סבלו או יסבלו מנקע בקרסול. הפציעה יכולה להתרחש אצל ספורטאים כמו אצנים, שחקני כדורגל או כדורסל וגם אצל אנשים רגילים שלא עוסקים בפעילות גופנית עצימה ועושים תנועה לא נכונה.
למה זה גורם?
למרות שבהשוואה לפציעות אחרות מדובר בפציעה קלה יחסית, בטווח הקצר היא גורמת לפגיעה משמעותית בתפקוד והדבר בא לידי ביטוי בקושי ללכת, כאבים חדים, אי יכולת לבצע תנועה מלאה וכדומה. בנוסף, הנתונים מראים כי למעלה מ-50% מהאנשים שנקעו את הקרסול, ינקעו אותה שוב ולכן בכדי להימנע מנקע חוזר חשוב מאוד לבצע תרגילים מיוחדים.
שלבי הטיפול בנקע
- בהתחלה יש לקרר את המקום כמה פעמים ביום בין 10-20 דקות ברציפות.
- ב-3 הימים הראשונים חשוב מאוד לתת לרגל לנוח, להרים אותה למעלה (אפשר להניח על כרית) ולבצע חבישה מקומית עם תחבושת אלסטית.
- המשך טיפול – תנועתיות. תרגולי תנועה וחיזוק של הקרסול יסייעו להפחית משמעותית את הכאבים, יאפשרו לכם לחזור לפעילות מלאה תוך זמן קצר ויצמצמו את הסיכוי לנקע נוסף.
- העבירו את משקל הגוף מהאצבעות לעקבים בחזרה ומרגל לרגל תוך הקפדה על תנועתיות באגן. חזרו על שני התרגילים בין 2-4 פעמים, לפי היכולת שלכם.
- תרגיל נוסף – העבירו משקל מרגל אחת לשנייה ועל על קצות האצבעות.
- נסו לעמוד על רגל אחד למשך כמה שניות.
- עמדו על רגל אחת ובצעו תנועה של הרגל השנייה לפנים ולאחור.
- אם אתם מרגישים שזה קל לכם נסו לבצע את התרגילים בעיניים עצומות או על משטח לא יציב.
החלמה מהירה!